seo ügynökség

Hogyan veheti rá a Google-t, hogy gyorsabban indexelje blogját

A blog létfontosságú az organikus forgalom, a leadek és az eladások növeléséhez bármely vállalkozás számára. De nem mindig elég a bejegyzések közzététele. Minden alkalommal, amikor új blogbejegyzéseket tesz közzé vagy cikkeit frissíti, a Google-nak indexelnie kell blogját.

Ebből a bejegyzésből megtudhatja:

 • Miért számít a Google indexelés?
 • A blog indexelési alapjai, például a feltérképezés, a feldolgozás és a jelzések hatása az indexelési időkre
 • 9 bevált taktika a blog indexelési idejének hetekről órákra
 • Javítások a főbb blogindexelési problémákra, például az oldalak feltérképezésére vagy indexelésére

Ha követi ezeket a bevált módszereket, segíthet a Google-nak szinte azonnal felfedezni, feltérképezni és indexelni legújabb blogbejegyzéseit ( ahelyett, hogy hetekig várna ). Minél gyorsabban lesz indexelve a blogja, annál hamarabb indul be az organikus forgalom.

Mi az a Google Indexelés?

A Google Indexelés a folyamatra utal, amikor a Google weboldalakat vesz fel a hatalmas kereshető indexébe vagy adatbázisába. Tartalmazza az összes weboldalt, amelyet a keresőmotor feltérképezett és tárolt a keresési eredmények között.

A Google indexében található blogbejegyzések megjelenhetnek a keresési eredmények között. A friss tartalmat indexelni kell a rangsorolás és a megjelenés előtt. Tehát ha a blogbejegyzés nincs indexelve, akkor nem jelenik meg a keresési eredmények között.

A blog indexelésének néhány lépése van, így néz ki a folyamat:

 1. Googlebot feltérképezése: A blog indexelése azzal kezdődik, hogy a Googlebot és más feltérképező robotok új blogbejegyzéseket vagy frissített cikkeket fedeznek fel webhelytérképeken keresztül, vagy egyszerűen felfedezik a blogját a benne lévő belső hivatkozások alapján.
 2. Indexelés: A bejárók lekaparják az információkat, és egy hatalmas globális adatbázisban tárolják.
 3. Feldolgozási idő: A feltérképezés után a Google-nak időbe telik az oldalak elemzéséhez és az indexelés állapotának eldöntéséhez. Egyes blogbejegyzések hosszabb feldolgozást igényelhetnek. Általában 1-4 hétre számíthatunk.
 4. Rangsorolási jelzések: A Google olyan jelekre támaszkodik, mint a kulcsszavak, linkek, struktúra, teljesítményés a felhasználói elköteleződés, hogy meghatározza, mely blogbejegyzések tűnnek a legrelevánsabbnak és legértékesebbnek az indexeléshez, majd a keresőnek megjelenítendőnek.

Ez a folyamat automatikusan működik, és összetett algoritmusok döntik el, hogy mely blogbejegyzéseket kell feltérképezni, indexelni és rangsorolni. Azonban befolyásolhatja a Google blogindexelést, ha szabályozza, hogy a robotok hogyan fedezzék fel az Ön online tartalmait, és hogyan tudják gyorsabban indexelni a blogbejegyzéseket.

Miért számít a blogod indexelése?

A gyorsabb indexelés az újonnan közzétett blogbejegyzések gyorsabb keresési láthatóságát és forgalmi hatását jelenti. Íme, miért olyan létfontosságú:

 • Megnövelt organikus láthatóság: Minél gyorsabban indexeli a blogját, annál hamarabb kezd el rangsorolni a bejegyzés témáival és kulcsszavaival kapcsolatos releváns kereséseket. Ez a láthatóság a blogodhoz vezeti a látogatókat.
 • A verseny legyőzése: Az új blogbejegyzések lehetővé teszik, hogy a feltörekvő iparági trendeket, kérdéseket és keresési kifejezéseket a versenytársak előtt célozza meg. A rossz blogindexelés azonban késlelteti az első lépésben elért előnyt.
 • Több általános indexelt oldal: A bejegyzések hónapokon és éveken át tartó következetes létrehozása és indexelése jelentősen megnöveli az indexelhető oldalak arányát a webhelyen. Ez a mérőszám felhatalmazást jelez a Google számára.

Röviden: a gyorsabb indexelés segít a blog tartalma organikus láthatóság, forgalom és tekintély kialakításában. Ezek a következő szakaszok bemutatják a legjobb módszereket ennek elérésére.

A legfrissebb blogbejegyzések Google általi gyors indexelése elengedhetetlen az organikus forgalom és a láthatóság gyorsabb növeléséhez. A legtöbb webhely azonban1-4 hetes késést tapasztal az új tartalom indexelése előtt .

Íme 9 lépés bevált taktikákkal és eszközökkel, amelyek segítségével a Google-nak az újonnan közzétett vagy frissített blogbejegyzéseinek indexeléséhez szükséges időt hetekről néhány órára vagy napra csökkentheti a közzététel a blogján történő közzététele után:

1. lépés: Indexelés kényszerítése az URL-ellenőrző eszközzel

A leggyorsabb módja annak, hogy közvetlenül értesítse a Google-t az új vagy frissített blogtartalomról, ha közvetlenül elküldi ezeket az URL-eket a Google Search Console -ban az URL-ellenőrző eszközben.

Ez egyben a legjobb módja a blogbejegyzések aktuális indexelési állapotának ellenőrzésére, a webhelytérkép, a gyűjtő URL-címek és a benne található strukturált adatok megerősítésére.

Először nyissa meg a Search Console-t, és másolja be az URL-t a felső keresősávba:

Ha zöld pipát lát, és „URL a Google-on van”, az azt jelenti, hogy a blogbejegyzést indexelték. Ha az oldal megváltozott, vagy ha újra fel szeretné térképezni a frissített tartalmat, kattintson az „ Indexelés kérése ” gombra.

A teljes indexelés állapotát is megtekintheti, ha az „ Oldalindexelés ” legördülő nyílra kattint. Ez fontos részleteket mutat meg az oldal néhány technikai SEO-jával kapcsolatban, például:

 • Felfedezés: Bármely webhelytérkép vagy belső link, a blogbejegyzése megtalálható.
 • Feltérképezés: Az oldal legutóbbi feltérképezése, ha a bejáró mobileszköz vagy asztali számítógép volt, és ha a feltérképezés sikeres volt.
 • Indexelés : A gyűjtő URL, és ha az, akkor a megadott URL megegyezik a gyűjtő URL-lel.

2. lépés: Küldjön be egy webhelytérképet a Search Console-ba

Az XML-webhelytérkép felsorolja a webhelyén található összes nyilvános URL-címet a feltérképezés hatékonysága érdekében. Ez az oldallista azt jelzi, hogy az új blogbejegyzések feltérképezhetőek. Valahogy így néz ki:

onlineugynokseg.hu oldaltérképe

Általában a webhelytérkép ezen az URL-en található:https://example.com/sitemap.xml

A beépülő modulok vagy blogrendszere automatikusan frissíti a webhelytérképeket, amikor tartalmat tesz közzé, de ha saját webhelytérképet készít, azt naprakészen kell tartania.

Ha manuálisan implementálja az XML-webhelytérképeket, vessen egy pillantást a Google webhelytérképekre vonatkozó útmutatásaira a megfelelő formázással, kódellenőrzéssel és tárolással kapcsolatban.

Webhelytérképének hozzáadása a Google Search Console-hoz

Miután meggyőződött arról, hogy webhelytérképe létezik, hozzá kell adnia a Google webmesteri eszközeihez. Ezt gyorsan megteheti:

 1. Adja hozzá blogját a Google Search Console -hoz .
 2. Lépjen az Indexelés -> Webhelytérképek menüpontra .
 3. Másolja be a webhelytérkép URL-jét a beviteli mezőbe, és nyomja meg a Küldés gombot.
Webhelytérképének „Sikeres” állapottal és a felfedezett oldalak számával kell megjelennie a listában.

Mostantól a Google ellenőrzi a blog webhelytérképét, hogy nincs-e változás, és ha a tartalom módosul vagy hozzáadódik, feltérképezi az új blogbejegyzéseket, hogy gyorsabban indexelje azokat.

3. lépés: Adjon hozzá további belső hivatkozásokat

Minél több belső hivatkozás található a blogján, annál jobban megérti a keresőmotor, hogy ez az oldal elengedhetetlen, és indexelni kell.

Legfontosabb blogbejegyzései ne legyenek 2-3 kattintásnyira az oldal kezdőlapjától, és segít, ha a webhely olyan szerkezete van, amely biztosítja, hogy bármely más oldal néhány kattintással megtalálható legyen.

Használhat olyan eszközt, mint a Screaming Frog, Ahrefs vagy SEMrush, Se Ranking, hogy technikai SEO-felülvizsgálatot végezzen belső linkjein, és megtekinthesse az egyes oldalak feltérképezési mélységét.

Íme a legjobb módszerek a blogbejegyzések belső hivatkozásainak javítására :

 • Előző/következő cikk navigáció vagy navigációs útvonal
 • A legutóbbi bejegyzés oldalsávja vagy lábléce „Kapcsolódó történetekkel”.
 • Releváns kategória, címke és szerzői oldalak
 • Örökzöld tartalom (pl. a legjobb tartalom) hasonló témákban
 • Kontextuális hivatkozások hozzáadása a blog tartalmához

4. lépés: Szerezzen több visszamutató linket

A feltérképezési költségkeret mérete a webhely jogosultságától ( a SEO eszközökben, DA vagy AS néven is ismert ). Minél több visszamutató hivatkozás mutat a webhelyére, annál nagyobb a teljes költségvetése, és annál gyorsabban lesznek indexelve az oldalak.

Idővel ez óriási változást hozhat a keresőmotorok rangsorolásában, az indexelési sebességben és a márka tekintélyében , ezért ezt a jó SEO-stratégia legfontosabb részének tekintjük.

5. lépés: Oszd meg a közösségi médiában

A blogbejegyzések közzététele, miközben megosztja azokat a közösségi médiában, frissességet jelez a keresőmotorok számára, mivel a Google valós idejű elköteleződési jelzésekre használja őket.  A tartalom újrahasznosítása és terjesztése a SEO és a szélesebb körű tartalommarketingben. Valóságosabb és természetesebb forgalmat és elköteleződést érhet el, és több közösségi követőt is kiépíthet.

Néhány kattintással megoszthatja cikkeit a közösségi médiában. Azonnal megoszthatja a LinkedIn, Twitter / X, Instagram, Facebook csoportok és így tovább!

onlineugynokseg.hu Google indexelés

6. lépés: Optimalizálja az oldal SEO-ját

A jól optimalizált oldali SEO-elemek, mint például a címcímkék, a metaleírások, az alternatív szövegek, a sémajelölések stb., lényegükből adódóan relevanciát és minőséget mutatnak a Googlebot számára, ezért kiemelt fontosságuak a Google indexelés szempontjából.

A kulcsfontosságú SEO metaadatokat nem tartalmazó oldalak lassabb feltérképezési prioritást kapnak. Az oldalon belüli optimalizálás bizonyítja, hogy nem csak a botoknak, hanem a felhasználóknak készített tartalmat .

 • Végezzen kulcsszókutatást : Azonosítsa azokat a releváns kulcsszavakat és kifejezéseket, amelyeket célközönsége keres.
 • A címcímkék optimalizálása : Minden oldal címcímkéjében szerepeltesse fókusz kulcsszót , hogy a keresőmotorok megértsék a tartalmat.
 • Fejlécek használata : Rendezze tartalmat fejléccímkékkel (pl. H1, H2, H3), hogy javítsa az olvashatóságot, és kiemelje a fontos témákat.
 • Írjon lebilincselő metaleírásokat : Készítsen informatív és lebilincselő metaleírásokat, amelyek tartalmazzák a fókusz kulcsszót, hogy a felhasználókat az Ön oldalára való kattintásra ösztönözze.
 • Kép alternatív szövegének optimalizálása : Adjon hozzá leíró alternatív szöveget a képekhez, beleértve a releváns kulcsszavakat is, hogy segítse a keresőmotorokat a vizuális tartalom megértésében.
 • Strukturált jelölés alkalmazása : Használjon sémajelölést, hogy további információkat adjon meg a tartalomról, így könnyebben elérhető a keresőmotorok számára.
 • URL-ek optimalizálása : Hozzon létre világos és tömör URL-eket (vagy slusszokat), amelyek tartalmazzák a kulcsszót a felhasználói élmény és a keresőmotor megértésének javítása érdekében.
 • Biztosítsa a mobileszközökre való reagálást : Győződjön meg róla, hogy blogja mobileszközökre van optimalizálva, hogy zökkenőmentes felhasználói élményt nyújtson (és mint példánkban, a tartalmat aktívan olvassa a Google okostelefonos robotja).
 • A webhely sebességének javítása : Optimalizálja blogja betöltési sebességét a felhasználói élmény és a keresőmotorok rangsorolásának javítása érdekében.

7. lépés: Technikai SEO és webhelyindexelési problémák

Ha problémái vannak a webhelyével, az befolyásolhatja a webhely feltérképező robotját, hogy leállítsa a webhely feldolgozását vagy indexelését. A feltérképező robotok egyszerűen nem tudják folytatni a pókhálózást, és oldalról oldalra végighaladni a webhelyén. Ezért nagyon fontos, hogy először minden technikai SEO problémával foglalkozzon.

Íme egy gyors technikai SEO ellenőrző lista az indexeléssel kapcsolatban:

Robots.txt

User-agent: * 
Engedélyezés: /
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /cdn-cgi/
Webhelytérkép: https://example.com/sitemap.xml

Adjon hozzá egy robots.txt fájlt a domain gyökeréhez, hasonlóan a fenti példához. Engedélyezze a „/” gyökérútvonalat, és tiltsa le azokat az oldalakat, amelyeket nem szabad feltérképezni, de amelyek belső hivatkozásokat tartalmazhatnak. Ilyen például a „/ cdn-cgi/ ” elérési út, ha Cloudflare-t használ, vagy a „/wp-admin/”, ha WordPress-t használ.

Ez kritikus fontosságú a feltérképezési költségkeret megtakarításához, és annak biztosításához, hogy minden keresőmotor megtalálja webhelytérképét.

Kanonikus URL-ek

<link rel="canonical" href="https://storychief.io/blog/indexing">

A gyűjtő URL-ek kulcsfontosságúak annak biztosításához, hogy oldalai látogatásonként csak egyszer legyenek indexelve és feltérképezve. Ha kissé eltérő verziói vannak, például (/blog/indexing) és (/blog/SEO/indexing), a webhely szerkezete miatt be kell állítania egy kanonikus metacímkét, hogy a keresőmotorok pontosan tudják, melyik oldal a megfelelőt.

A kanonikus URL-ek a legtöbb esetben kötelezőek, és ezek az első dolgok, amelyeket meg kell győződnie a beállításról. Ha például van egy társult programja, akkor sok olyan lekérdezési karakterláncot tartalmazó hivatkozás lehet, mint a „/blog/indexing?ref=ilias”, amelyeket a keresőmotorok, például a Google, teljesen más oldalként fognak látni.

Egyedi szűrési (?sort=price) vagy keresési (?q=text) paraméterekkel rendelkező tartalomhoz. Minden változat új feltérképezésnek számít az oldalon.

Ez segít megspórolni a feltérképezési költségkeretet, megelőzni az indexelési problémákat több URL-lel és a kulcsszavak kannibalizálásával, valamint egy adott oldalra irányítani a linkek értékét (vagy linkléjét).

Szerver hibák

Ha vannak olyan oldalai, amelyek 500-as vagy 404-es hibát tartalmaznak, és belső hivatkozással hivatkozik ezekre az oldalakra, ez befolyásolhatja az indexelés sebességét, valamint ezen oldalak és webhelye többi részének indexelési állapotát.

A Google Search Console-ban megtekintheti az összes szerverhibát tartalmazó oldalt. Csak lépjen az „ Oldalindexelés ” részre, és nézze meg, hogy az oldalak miért nincsenek indexelve.

Vegye figyelembe, hogy nem tud mindent kijavítani, 404-es hibák természetesen előfordulhatnak, ha eltávolítja az oldalt a webhelyéről. De mindenképpen állítson be átirányításokat vagy javítsa ki a hibás hivatkozásokat, ha módosítja az oldal elérési útját.

A szerverhibákat (5xx) azonban azonnal ki kell javítani. A webhely állapotának proaktív figyelése a GSC vagy SEO eszközökben javíthatja, megelőzheti és értesítheti Önt ezekről a problémákról.

8. lépés: Tegyen közzé jobb minőségű tartalmat

Minden webhelynek korlátozott a feltérképezési költségkerete – a Google által munkamenetenként feldolgozható URL-ek teljes száma. A túlzottan alacsony értékű oldalak megterhelik a webhely költségvetését, lelassítva az új tartalom indexelését.

Ha sok a blog tartalma elavult, sokszorosított vagy rossz minőségű, az nagy versenyt okoz a feltérképezési költségkeretért, ami egy kicsit lelassítja a webhely feltérképezését. A SEO szempontjából gyakran jobb, ha frissíti a meglévő blogbejegyzéseket a magasabb tartalom megtérülése és a cikkek rangsorolásának javítása érdekében.

Ha például ismétlődő vagy vékony blogtartalma van , egyesítheti őket 301-es átirányítással. Fontos, hogy a közzététel továbbra is arra összpontosítson, hogy a meglévő oldalak értéket hozzanak , mielőtt felhígítanák az erőfeszítéseket. Minden feleslegesen rossz oldal késlelteti a jó oldalindexelést.

9. lépés: Használja a Google indexelő eszközeit

A Google indexelő eszközei elengedhetetlenek ahhoz, hogy webhelye látható legyen a keresőmotorok számára. Segítenek elküldeni webhelye URL-címeit a keresőmotoroknak, lehetővé téve számukra a webhely oldalainak feltérképezését és indexelését. Miután webhelyét indexelték, a keresőmotorok felhasználói megtalálhatják webhelyét, amikor releváns kulcsszavakra vagy kifejezésekre keresnek. 

URL-ellenőrzés a Google indexelés a Google Search Console-ban

A Google Search Console lehetővé teszi, hogy webhelye URL-címeit és webhelytérképeit közvetlenül elküldje a Google-nak, így biztosítva, hogy a Google indexeli webhelyét. Az URL-eket az URL-ellenőrző eszközben küldi el, és az azonnal feltérképezi és indexeli az oldalt . Hátránya, hogy hosszú folyamat, ha nagy az oldalválasztéka.

Miért nem indexeli a Google az új oldalaimat?

Miért fontos a Google indexelés?

Minden erőfeszítése ellenére a blogbejegyzések néha késéssel kerülnek be a Google indexébe. Ha az oldalak nem indexelnek, használja a Google Search Console eszközeit az akadályok azonosítására és elhárítására.

Ezt az Indexelés -> Oldalak panelen találja meg a Google Search Console oldalsávjában .

Google indexelés, az indexelt és nem indexelt oldalak állapota.

És akkor láthatja az okot, amiért az oldalak nincsenek indexelve, és miért nem jelenítik meg őket a Google:

Oldalak „Felfedezett – Jelenleg nincs indexelve”

Ez az állapot azt jelenti, hogy a Googlebot megtalálta az URL-eket egy webhelytérképben vagy feltérképezésben, de még nem adta hozzá őket az indexhez. Az okok a következők:

 • Webhelyek, amelyek túllépik a feltérképezési költségkeretet
 • Kis értékű vékony oldalak
 • Szerverhibák a feltérképezés során
 • Metaadatok letiltása

Ellenőrizze a webhely akadályait, optimalizálja az oldalakat, és küldje be újra az indexelési kérelmeket manuálisan vagy egy eszközzel.

Oldalak „Nem található (404)”

Ez azt jelenti, hogy a Google kezdetben nem tudott hozzáférni az oldalakhoz. Ellenőrzés:

 • Az oldalak élesek, technikai hibák nélkül
 • A Robots.txt lehetővé teszi a hozzáférést
 • A linkek nem sérülnek meg, és működő URL-ekhez vezetnek

Javítsa ki a problémákat, hogy a Google újra megpróbálja az indexelést a következő feltérképezéskor.

Oldalak „Feltérképezve – Jelenleg nincs indexelve”

A Google elérte és feltérképezte az oldalakat, de a minőség és a hasznosság értékelése alapján úgy döntött, hogy még nem veszi fel az indexet.

Vékony tartalom, kiterjedt bevételszerzés, hiányzó információk, ismétlődő üzenetek és még több befolyás kizárása. Erősítse meg az oldalakat, és kérje az indexelés felülvizsgálatát.

Az indexelés állapota teljesen hiányzik

Ha a Google még nem ismerte fel a beküldött oldalakat állapotjelentések nélkül, ellenőrizze, hogy webhelye:

 • A forgalmat irányító DNS-konfigurációval rendelkezik
 • Megfelelő URL kanonizálást valósít meg
 • Korlátozza a túlzott oldalszámozást és a feltérképezési költségkeretet

Ezután küldje be újra a webhelytérképfájlt és az indexelést igénylő URL-eket. Az URL-ellenőrző eszközzel manuálisan is ellenőrizheti az egyes hiányzó oldalak állapotát.

Bár a Google nem ígér garanciát a pontos indexelési sebességre, ezeknek a hibaelhárítási információknak a megismerése segít a hibakeresésben, és felgyorsítja az új blogbejegyzések keresési indexbe kerülését.

Következtetés

A blogbejegyzések gyors indexelése munkát igényel, de megtérül a nagyobb organikus láthatóság és a nagyobb forgalom révén, amely megjutalmazza erőfeszítéseit. Több kulcsszó esetén fog megjelenni, és több potenciális ügyfélre és értékesítésre tehet szert vállalkozása számára.

Zárjuk be ezekkel a legfontosabb tudnivalókkal és a következő lépésekkel:

 • Közvetlenül küldje be az URL-eket az URL-ellenőrző eszközzel
 • Küldje be webhelytérképét a Search Console-on
 • További belső hivatkozások hozzáadása
 • Oszd meg blogbejegyzéseidet a közösségi médiában.
 • Optimalizálja az oldal SEO- ját
 • Javítsa meg műszaki keresőoptimalizálását , amely akadályozza a Googlebotot
 • Termék több jó minőségű tartalom.
 • Fontolja meg egy dedikált indexelő automatizálási eszköz használatát .

Őrizze meg ezeket a bevált keresőoptimalizálási (SEO) készségeket, hogy olyan blogtartalmakat tegyen közzé, amelyek gyors indexelést érnek el az organikus láthatóság és az olvasói érték maximalizálása érdekében.

Ajánlatot kérek!