Blog készítése, avagy hogyan írjunk olyan tartalmat, amely versenyelőnyt hoz számunkra?

Blog készítése, és annak jelentősége

Valahányszor ügyfelei online keresnek egy terméket vagy szolgáltatást, valószínűleg több száz lehetőség elé néznek a keresőmotor eredményoldalán (SERP).

Vállalkozástulajdonosként az a célja, hogy tartalmai kiemelkedjenek, és előrébb kerüljenek, mint versenytársaié. Potenciális ügyfeleket vonzhat webhelyére, ha megelőzi versenytársait a keresőmotorok eredményeiben.

Minél magasabb a tartalom rangsorolása, annál nagyobb lesz a láthatóság és a forgalom a webhelye. Azok a vállalkozások, amelyeknek nincs jó helyezésük, gyakorlatilag lemaradnak arról, hogy potenciális közönségük több, mint fele megtalálja őket a keresőmotorokon keresztül.

Szóval, hogyan ír olyan tartalmat, amely felülmúlja a versenytársakat? Olvasson tovább. A következő lépések mindent lefednek, amit a hatékony tartalomkészítésről tudnia kell a tartalom teljesítményének növelése érdekében.

Végezzen alapos kulcsszókutatást

A blog készítése során a kulcsszavak jelentik a tartalomoptimalizálás gerincét. Ezeket a kifejezéseket használják potenciális ügyfelei, amikor az Önéhez hasonló terméket vagy szolgáltatást keresnek. A kulcsszó kutatást több, féle szofverrel is elvégezhetjük, mi előszeretettel a SE Ranking előnyeit használjuk ki.

Ezért ahhoz, hogy megelőzze versenytársait, meg kell  határoznia az általuk megcélzott kulcsszavakat, és meg kell találnia a módját a javításuknak.

Kezdje a termékeihez vagy szolgáltatásaihoz kapcsolódó átfogó témák ötletelésével, majd terjessze ki azokat a kulcsszókifejezéseket, amelyek segítségével az emberek megtalálhatják ezeket az információkat. Például, ha kerttervezési szolgáltatásokat nyújt, és Pest megye területét szolgálja ki, akkor néhány nyilvánvaló kulcsszó a „legjobb kerttervezők” és a „pest megyei kerttervezési szolgáltatások”.

Ugyanakkor kreatívabb és relevánsabb kulcsszavakat is kitalálhat márkájához. Kerti tereprendezési vállalkozásunk esetében a „Szárazságtűrő növények”, „Fenntartható kerttervezési ötletek” és egyéb kifejezésekre is bővítheti a keresési eredményeket..

Blog készítése során több száz releváns és kapcsolódó kulcsszót találhat. Szóval, mire kell összpontosítania?

Itt vizsgálhatja meg az olyan tényezőket, mint a keresési mennyiség és a kulcsszavak nehézsége. Valószínűleg a „legjobb kerttervezők” sok keresést fognak végezni az interneten, ezért nehéz lesz versenyezni ezért a kulcskifejezésért, érdemes olyan kifejezéseket is kiválasztani, ahol láthatóan kisebb konkurenciával kell számolnunk. Jól látható ezen a képen is, hogy hogyan alakul ezen kulcsszavak keresési mennyisége az interneten.

Használjon olyan eszközöket, mint a SE Ranking, vagy a SEMRush, hogy adatokat biztosítson a kulcsszómutatókra vonatkozóan. Koncentráljon a nagyobb keresési mennyiséget és alacsonyabb versenypontszámot mutató kifejezésekre.

Vagy nyomon követheti az iparágához kapcsolódó felkapott kulcsszavakat és népszerű kereséseket olyan platformok segítségével, mint a Google Trends. Ezek a platformok valós időben nyújtanak betekintést abba, amit az emberek keresnek, így előnyt jelent a versenytársakkal szemben.

Végül, miután talált ígéretes kulcsszavakat, elemezze a legmagasabb rangú oldalakat, hogy megértse, mi kell ahhoz, hogy megelőzze őket. Ezután természetesen építse be ezeket a fókusz kulcsszavakat a tartalomba a címekbe, a fejlécekbe, a kép alternatív szövegébe és a szövegtörzsbe.A kulcs az, hogy tartalma releváns és hasznos legyen az olvasók számára, miközben a keresőmotorokat is tájékoztatja arról, hogy miről szól a tartalom. Ne feledje, soha ne küldjön spam kulcsszavakat a tartalomba, különben valószínűleg súlyosan megbüntetik a keresőmotorok.

Blog készítése során hozzon létre mélyreható, átfogó tartalmat

Ahhoz, hogy megelőzze a versenytársakat, meg kell értenie, mit csinálnak versenytársai egy versenyképes tartalomelemzés segítségével . Ezen adatok alapján hozzon létre hosszú formátumú, átfogó tartalmat, amely alaposan lefedi az Ön témáját, és túlmutat a versenytársak ajánlatán.

A tartalom mélységét a fő témához kapcsolódó altémák széles körének szakértői szintű lefedettsége méri. Például, ha a kisállatok gondozásáról ír, mint egyetlen átfogó témát, menjen mélyre, és fedje le az ápolást, a táplálkozást, a testmozgást és az összes releváns altémát. Adjon mélyreható magyarázatokat, többféle perspektívát, és több értéket nyújtson, mint a sekély, felületes tartalom.

Ne csak azokat az alapokat foglalja össze, amelyeket mindenki más magában foglal. Merüljön el mélyebben az árnyalatokban, a kutatási eredményekben, az esettanulmányokban és a fejlett betekintésekben, ahol csak szükséges.

Minél átfogóbb és értékesebb a tartalom, annál valószínűbb, hogy magasabb rangot kap, mint a vékony, gyenge minőségű oldalak. Célja, hogy létrehozza azt az egyetlen végleges erőforrást, amely olyan alaposan megválaszolja a lekérdezést, hogy a felhasználóknak ne kelljen máshol keresniük.

A teljes tartalomba építsen be kulcsszavakat, jó minőségű képeket, videókat, infografikákat és egyéb vizuális elemeket. Használhat olyan eszközöket, mint a SurferSEO vagy a ClearScope, hogy elemezze a legmagasabb rangú oldalakat, és javasoljon releváns kulcsszavakat és vizuális elemeket.

A tartalom optimalizálása az oldali keresőoptimalizáláshoz

A címek, címkék, meta leírások és fejlécek célkulcsszóval történő optimalizálása a leghatékonyabb oldali SEO stratégia az átkattintási arány javítására. Készítsen lenyűgöző metaleírásokat, hogy rávegye a felhasználókat, hogy kattintsanak a keresési eredmények között. A tartalomhierarchia rendszerezéséhez megfelelően használja a címsorcímkéket (H1, H2 stb.).

Optimalizálja a képeket leíró fájlnevekkel és alternatív szövegekkel a hozzáférhetőség és a képkeresés láthatósága érdekében.

Végül stratégiailag hozzon létre belső hivatkozásokat webhelye más releváns oldalaira, kívülről pedig hiteles forrásokra, hogy nagyobb kontextust biztosítson. Az oldalon található bevált gyakorlatok követése pozitív relevanciajelzéseket küld a keresőmotoroknak.

Ha ezt kihívásnak találja, fontolja meg egy szakértő felvételét, vagy használjon egy olyan eszközt, mint a SE Ranking, hogy automatizálja és fejlesztéseket javasoljon az oldal SEO-jához.

Szerkezeti tartalom a Topical Authority számára

A tartalom strukturálása az aktuális tekintély kialakítása érdekében átfogó tartalomklaszterek vagy csomópontok létrehozását jelenti az alapvető témák köré.

Ez azt jelenti, hogy közzé kell tenni egy mélyreható stratégia, vagy mérföldkő oldalt, amely széles körben lefedi a fő témát, majd további támogató tartalmi oldalakat hoz létre, amelyek mélyebben belemerülnek az altémákba, és visszavezetnek az oldalra.

A pilléroldalnak átfogó áttekintést kell nyújtania, míg a fürttartalom bizonyos területeket mélyít. Ez a megközelítés bizonyítja az Ön szakértelmét a témában. A kapcsolódó tartalmak belső összekapcsolása megerősíti a relevanciát, és segít a keresőmotoroknak megérteni az Ön aktuális tekintélyét.

Ha például főzőwebhelyet üzemeltet, akkor az Ön oszlopos oldala lehet „A végső útmutató az olasz konyhához”.

A klaszter tartalma a következőket foglalná magában: „10 klasszikus olasz tésztaétel”, „Hogyan készítsünk otthon autentikus olasz pizzát”, „Az olasz sajtok végső útmutatója” és így tovább. Ha ezeket a kapcsolódó bejegyzéseket egy szervezett témacsoportba kapcsolja, akkor az átfogó tájékoztatást nyújt az olasz konyháról. Ily módon a teljes tartalom egy témában növeli hírnevét, tekintélyét és szakértelmét.

A további előny az, hogy minden témaelem egy másikra épül. Azáltal, hogy különböző és releváns témákat tárgyal, növeli annak esélyét, hogy az egyes írások előrébb kerüljenek a SERP-eken.

Optimalizálja a felhasználói élményt

Tény, hogy a keresőmotorok előnyben részesítik azokat a webhelyeket, amelyek pozitív élményt nyújtanak, ami jobb elköteleződést és magasabb helyezést eredményez. Ezért a versenytársainál magasabb helyezés érdekében gondoskodjon arról, hogy webhelye könnyen navigálható legyen, és zökkenőmentes felhasználói élményt nyújtson.

Most hogyan optimalizálhat a felhasználói élmény érdekében?

  • Oldalbetöltési sebesség : Győződjön meg róla, hogy webhelye gyorsan betöltődik asztali és mobileszközökön egyaránt. A lassú betöltési idők magas visszafordulási arányhoz vezethetnek, és negatívan befolyásolhatják a rangsorolást.
  • Mobilbarátság: Mivel a webes forgalom nagy része mobileszközökről érkezik, elengedhetetlen a reszponzív, mobilbarát webhely. A keresőmotorok előnyben részesítik a mobilra optimalizált webhelyeket.
  • Egyszerű navigáció: Világos, intuitív navigációs szerkezetet biztosít, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen megtalálják a keresett információkat. A bonyolult menük és a zavaros webhely-architektúra árthat az UX-nek.
  • Lebilincselő látványelemek: Használjon kiváló minőségű képeket, videókat és egyéb látványelemeket, hogy javítsa a tartalmat, és vonzóbbá és vonzóbbá tegye a felhasználók számára. Az ilyen látványelemek létrehozásához számos ingyenes eszköz áll rendelkezésre, például a Canva, a Piktochart és a Venngage. Ne feledje, hogy a Google mesterséges intelligencia már képes beolvasni és megérteni a vizuális tartalmat, így ez a rangsorolási döntések értékes tényezője. Ügyeljen azonban arra, hogy ezek az elemek ne lassítsák le a letöltési időt.
Canva

Ha előnyben részesíti a felhasználói élményt, akkor nemcsak az elköteleződést és az elégedettséget javítja, hanem azt is jelzi a keresőmotoroknak, hogy webhelye értékes élményt nyújt, és segít megelőzni a versenytársakat.

Használja ki a tartalom promócióját

Tartalma nem fog automatikusan előkelő helyen szerepelni csak azért, mert átfogó és optimalizált. Hatékonyan népszerűsítenie kell azt is, hogy szélesebb közönséget érjen el, és visszacsatoljon linkeket, amelyek hozzájárulnak a helyezések javításához.

Ha több csatornán keresztül reklámozza a tartalmat, megnő annak esélye, hogy a célközönség látja, nagyobb forgalmat generál, és végső soron javítja a keresőmotorok helyezéseit. Így a blog készítése során használja ki a közösségi média platformokat, például a LinkedIn-t, a Twittert és a Facebookot, hogy megossza tartalmait, és forgalmat irányítson webhelyére. Vegyen részt az iparág befolyásolóival, és bátorítsa őket, hogy osszák meg tartalmait közönségükkel.

Ezenkívül fontolóra kell venni a fizetett promóciós taktikákat, például a szponzorált bejegyzéseket vagy a célzott hirdetéseket a láthatóság növelése és a szélesebb közönség elérése érdekében. Az e-mail marketing hatékony módja lehet a tartalom népszerűsítésének a meglévő előfizetői körében.

Folyamatos frissítés, elemzés és fejlesztés

Egyszer írni és elfelejteni nem járható stratégia. Nem tehetjük, meg, hogy csak néha írunk egy tartalmat, és aztán nem tartjuk azt megfelelő szinten, gyakorisággal.

A friss tartalom fenntartása nem kötelező, hanem elengedhetetlen a magas keresési helyezés fenntartásához. A Google algoritmusai azokat a webhelyeket részesítik előnyben, amelyek rendszeresen frissítik a tartalmukat, mivel ez azt jelzi, hogy az oldal aktív és releváns.

Hasznosítsa újra és frissítse a régebbi tartalmakat, hogy a blog készítése alapján webhelye naprakész legyen anélkül, hogy folyamatosan új tartalmat hozna létre a semmiből.

Az is fontos, hogy válaszoljon a közönség visszajelzéseire és megjegyzéseire. Ez megmutatja a keresőmotoroknak, hogy tartalma vonzó és értékes a felhasználók számára. A meglévő tartalom fejlesztéséhez vagy új tartalom létrehozásához vegyen fel visszajelzéseket, amelyek a gyakori kérdésekre vagy aggályokra válaszolnak. Kövesse nyomon a tartalom teljesítménymutatóit is, például a visszafordulási arányokat, az oldalon töltött időt és a konverziós arányokat.

Ha szükséges, használjon olyan elemző eszközöket, mint a Google Analytics a tartalom teljesítményének rendszeres nyomon követéséhez és elemzéséhez. Az analitikai adatok segítségével azonosíthatja a frissítést vagy a teljes átírást igénylő bejegyzéseket.

A módosítások és fejlesztések jobban megfelelnek a felhasználói igényeknek és a keresési szándéknak, ami növeli az általános SERP teljesítményét.

Következtetés

A Google algoritmusa folyamatosan változik, és mivel egyre több vállalkozás verseng az online láthatóságért, az aktuális tekintély kiépítése és a keresőmotorokon való előkelő helyezés egyre nagyobb kihívást jelent. A blog készítése során a jó minőségű, releváns tartalommal lehetséges a versenytársak megelőzése a magasabb helyezés érdekében. Csak az emberek tájékouzatására koncentráljon!

Időbe, erőfeszítésbe és folyamatos figyelésre van szükség ahhoz, hogy folyamatosan megelőzze versenytársait, de a megnövekedett organikus forgalom és a nagyobb konverziók jutalma megéri, hiszen a drága PPC hirdetésekkel szemben ez hosszútávon tudja segíteni, stabilizálni vállalkozását. Az onlineugynokseg.hu is folyamatosan friss cikkek, és információk megosztásával segíti, informálja leendő ügyfeleit. Kérjen ajánlatot, vagy személyes konzultációt irodánkban a lenti gombra kattintva.

Ajánlatot kérek!